Veelgestelde vragen aan Doorbraaknetwerk Groningen

Hieronder geven we antwoord op vragen die wij vaak krijgen. Daarbij verwijzen we zonodig door naar de betreffende informatie op de website.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via
doorbraaknetwerk@groningen.nl.

Veelgestelde vragen

Wat doet Doorbraaknetwerk Groningen precies?

Doorbraaknetwerk Groningen ondersteunt en faciliteert professionals bij het realiseren van domeinoverstijgend maatwerk met de Doorbraakmethode en zorgt voor het leren op 1e, 2e en 3e orde.

Wat is het werkgebied van Doorbraaknetwerk Groningen?

Het Doorbraaknetwerk Groningen heeft als opdracht het borgen van de ontwikkelde werkwijze en het lerend netwerk in de gemeente Groningen. Onze werkprocessen zijn hierop ingericht. Maatwerk voor inwoners houdt echter niet op bij de gemeentegrenzen. Wij breiden dan ook graag ons netwerk uit. Een mooie ontwikkeling is dat de gemeenten in de provincie Groningen allen met de Doorbraakmethode gaan werken, onder andere vanuit het project Kansen voor Kinderen. Wij delen graag de kennis en ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan met professionals in de regio.

Hoe kan mijn organisatie aansluiten bij Doorbraaknetwerk Groningen?

Laat je gegevens achter via het contactformulier. Dan nemen wij telefonisch contact met je op om te kijken hoe we de samenwerking vorm kunnen geven.

Kan iedereen maatwerk leveren?

Ja, iedereen kan maatwerk leveren. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het maatwerkcanvas is het goed om contact op te nemen met de praktijkverbinder voor een uitleg over de werkwijze.

Wat is een waardendriehoek?

De waardendriehoek is ontwikkeld door het Instituut voor Publieke Waarden. We gebruiken de waardendriehoek om een doorbraak te onderbouwen en daarmee willekeur te voorkomen. Met de waardendriehoek is altijd uit te leggen waarom de ene inwoner een voorziening wel krijgt en de andere niet. De waardendriehoek bestaat uit de waarden betrokkenheid, legitimiteit en rendement.

Hebben jullie voorbeelden uit de praktijk?

Praktijkvoorbeelden kun je vinden onder Verhalen uit de praktijk.

Hoe kan ik in contact komen met jullie?

Laat je gegevens achter via het contactformulier. Dan nemen wij telefonisch contact met je op.

Als je het formulier invult doen wij ons best om de volgende werkdag te reageren. We nemen altijd telefonisch contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Hoe is het Doorbraaknetwerk Groningen ontstaan?

Het Doorbraaknetwerk Groningen vloeit voort uit het project stapeling sociaal domein. Binnen dit project hebben we op basis van de Doorbraakmethode van het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) een werkwijze ontwikkeld waarmee we domein en organisatie overstijgend maatwerk kunnen maken. Daarnaast hebben we een lerend netwerk ingericht waarin we leren van systeemproblemen en knelpunten.

Kan ik jullie als inwoner van Groningen ook benaderen voor een doorbraak?

Deze website heeft als doel om professionals te helpen bij het realiseren van een doorbraak. Wanneer je zelf hulp nodig hebt, en denkt dat er een doorbraak nodig is, bespreek dit dan met de betrokken professional. Neem contact op met je WIJ team in de buurt.